För större volymer kontakta oss för prisuppgifter info@gladsgard.se
Lerbollar
Användningsområde
-Ekosystemet återställs så att växtlivet och organismerna i vattnet gynnas. -Minskar slam och sediment i vattnet.
-Bryter ner kemikalier och gifter, ex ammoniak, svavel och nitrat.
-Reducerar algtillväxt
-Mikroberna klarar sig även bra i syrefattiga eller syrelösa miljö
- Ger ett klarare vatten.
Hanterar övergödningen Tack vare mikroberna i lerbollarna kan organiskt restavfall i vattnet effektivt brytas ner. Processen startar när lerbollarna når botten och sedan långsamt luckras upp och mikroberna vaknar till liv. De tre viktig mikroberna, mjölksyrebakterierna, fotosyntesbakterierna och jästsvamparna arbetar på olika sätt men tillsammans blir resultatet enastående för vattenkvalitet.
Effekter på vattenmiljön
- Ekosystemet återställs så att växtlivet och organismerna i vattnet gynnas.
-Minskar slam och sediment i vattnet.
-Bryter ner kemikalier och gifter, ex ammoniak, svavel och nitrat. -Reducerar algtillväxt
-Mikroberna klarar sig även bra i syrefattiga eller syrelösa miljö
- Ger ett klarare vatten.
Innehåller: fermenterade gröna restprodukter, eko rörsockermelass och lera
En ökad mikrobiell mångfald
Lerbollarna görs genomen en fermentering av organiska restprodukter med icke animaliskt ursprung och naturliga jordmikrober som bildar en flytande näring vilket ympas in i lera som. Mikroberna i lerbollarbollarna består av fotosyntesbakterier, mjölksyrebakterier och jästsvampar.
Mjölksyrebakterierna fermenterar och bryter ner det döda organiska materialet samt motverkar en hög organisk belastning i vattnet. Fotosyntesbakterierna tar hand om övergödningen i vatten och ser till att vattnet blir mer syrerikt medan jästsvamparna stimulerar tillväxten av mikroberna.
Att även tillsätta flytande koncentrat med mikrober bidrar till en ökad förmåga av vattnets egen rening, en ökad mikrobiell mångfald
och vattenlevande djurs hälsa gynnas.
Hanterar övergödningen
Tack vare mikroberna i lerbollar kan organiskt restavfall i vattnet effektivt brytas ner. Processen startar när lerbollarna når botten och sedan långsamt luckras upp och mikroberna vaknar till liv. De tre viktig mikroberna, mjölksyrebakterierna, fotosyntesbakterierna och jästsvamparna arbetar på olika sätt men tillsammans blir resultatet enastående för vattenkvalitet.
Innehåller Levande rhizofärmikrober: Kväve och co2 fixerande fotosyntesbakterier: Rhodopseudomonas palutris, Rhodospirillum rubrum
Kvävefixerande bakterier: Azospirillum brasilense , B,amyloliquifaciens, B.animalis, B. bifidum, B.lactis, B. licheniformis, B,longum, B. megaterium, B. Subtilis, B. polymyxa,
Jästsvamp: saccharomyces cevisiae, Lecconostoc pseudomesenteorides Mjölksyrebakterier: Lactobacillus casei, L. delbrueckii, L. bulgaricus, L.fermentum, L.plantarum, L. diacetylactis, L. diacetylactis, streptococcus thermophilus, L. acidophilus
Gramnegativa bakterier: Pseudomonas putid (fixerar kväve), Pseudomonad flourescens, Andra tillväxtstimulerande PGPR mikrober: Arthrobacter globiformis, Trichoderma reesei, Trichoderma viridae, Trichoderma harzianum, rhizophagus intraradices
Kontakta oss för mer infomartion
Copyright © Alla rättigheter förbehållna